Weleda

Jag använder mig av Weledas produkter i alla mina behandlingar,
(texten är hämtad från weleda.se)

Weledas naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter för ansiktet hjälper till att stärka och bevara den naturliga balansen i huden. Huden rengörs på ett milt och skonsamt sätt och kan sedan vårdas och stärkas efter dess individuella behov.

En frisk hud har egentligen allt den behöver men ibland kan yttre påfrestningar av bland annat miljöföroreningar, kemikalier, stress, men även en människas genetiska förutsättningar och livsstil göra att den behöver hjälp för att hitta tillbaka till sin rätta balans. Genom produkterna får huden ”instruktioner” om hur den kan hitta tillbaka dit. Syftet med produkterna är alltså att hjälpa huden att hjälpa sig själv.

Ett centralt tema inom Weledas hudvård är användningen av naturliga vegetabiliska oljor. De utvinns från det mest värdefulla i växten, bland annat ur frön och fruktkärnor som mognat i solljus och värme. Vegetabiliska oljor har en likhet med människans eget hudfett och tas därför lätt upp av huden. Dessutom tillför de huden vitaminer, antioxidanter och viktiga fettsyror.
Att använda dem i ansiktsprodukter är optimalt då de vårdar och mjukgör huden samtidigt som de fungerar skyddande, närande och låter huden andas.

Basen för alla Weledas oljor och lotioner är rena naturliga växtoljor. Vegetabiliska oljor innehåller näring och naturliga vitaminer som hjälper huden att bevaras mjuk och smidig. I motsats till mineralolja (paraffin, vaselin m.fl) innehåller vegetabiliska oljor fettsyror och andra hudvårdande ämnen och kan därför förbättra hudens naturliga skyddsbarriär vilket hjälper huden att hålla kvar fukt och skydda mot yttre påverkan. Många vegetabiliska oljor är rika på skyddande antioxidanter och skyddar huden mot nedbrytande fria radikaler.

Utöver vegetabiliska oljor ingår utvalda växtextrakt tillsammans med fina äkta eteriska oljor i Weledas kroppsvårdsprodukter. Produkterna kan kombineras efter behov och användas varje dag.